Just Relax

Kényeztető szépségmasszázs

Tudtad, hogy az arc és dekoltázs masszázsa nem csak a kényeztetésre szolgál, hanem rengeteg hasznos hatása is van? A kozmetikai masszázs célja a szövetek rugalmasságának és feszességének megtartása, az öregedési tünetek megelőzése, kialakulásának késleltetése, a szervezet frissítése, fáradtság csökkentése. A dekoltázs masszázsnál különös szerepet kap az arc mellett a nyak és a dekoltázs ápolása, melyet hétköznapjainkban hajlamosak vagyunk kicsit elhanyagolni.

 

Frissítő masszázs

A frissítő masszázs fogásai pezsdítőleg hatnak a vérkeringésre, nyirokkeringésre, üdébb lesz a bőr és a kedélyállapot. Jótékonyan hat a stresszes állapotok oldására, idegrendszer nyugtatására, az izomfeszültség megszüntetésére és megelőzésére. Ellazítja az izmokat, megnyugszik a test és lélek.

                                                      

Relaxáló masszázs

Ez az idő csak a Tiéd, csak Rólad szól. Megállsz egy kicsit a napi rutinból, elcsendesedik minden, a gondok és gondolatok eltávolodnak Tőled. Kérheted egy órában, vagy másfél órában. A  teljes ellazulásról kellemes, relaxáló zene is gondoskodik, a fények, az illatok, a lazító , stresszoldó masszázs fogások.               A relaxáló masszázs megnyugtatja a testet és a lelket.

A masszázs fogások jótékony hatásai itt is érvényesülnek, megnyílnak a kapilláris erek, beindulnak a méregtelenítő és sejtmegújító folyamatok, a vér és nyirokkeringés fokozódik, a közérzet és a fizikai és mentális állapot javul, harmonizálódik.

Spa csomagban is lehet kérni a 60 perces relaxáló masszázst. Általában szépítő arcmasszázzsal nagy kedvenc.

 

Svédmasszázs

A masszázsok egészség és közérzet javító hatását az emberiség az ősidők óta ismeri és használja.   Európában és Ázsiában is több ezer éves múltra tekint vissza a masszázs irodalma. Pehr Henrik Ling svéd vívómester foglalta rendszerbe a masszázs fogásait, és a masszázst tornagyakorlatokkal kombinálta.

Foglalkozott a masszázs hatásaival és javallataival is (indikációk, kontraindikációk.)  1867-ben a holland származású  Mezger adott ki egy összefoglaló munkát az addigi tapasztalatokról, észrevételekről és Ő nevezte el svéd masszázsnak.

A svéd masszázs különböző masszázsfogásokból épül fel: simítások, dörzsölések, gyúrások, vibrációk, ütögetés, vágás, paskolás. Itt is a masszázs szabályait, javallatait, ellenjavallatait figyelembe véve használjuk a masszázs fogásait. A masszázs történhet a teljes testen, háton, nyak-vállövnél, derékon, karokon, lábon, mellkason, hason, arcon.

 

Lávaköves masszázs

A masszázsfajták közül különlegesnek számít a lávaköves masszázs. A masszázs során felmelegített kis köveket helyezek a test energiaközpontjaira. Ez 50 fokosra melegített bazaltkövekkel történik, valamint illóolajos masszázzsal. A lávaköves masszázsnak jótékony hatása annak köszönhető, hogy a vulkanikus eredetű bazaltkövek nagyon jó hőmegtartó képességűek, lassan hűlnek ki. Tehát van a köveknek egy kedvező fizikai hatása, melynek köszönhetően lokális vérbőséget okoz és nyugtató hatása van az idegrendszerre.

Mikor érdemes ezt a masszázs fajtát alkalmazni?

A lávaköves masszázs elsősorban lazító hatású, vérkeringés fokozó, stresszoldó, de segíthet az álmatlanságban szenvedőknek is. A lávakövek felerősítik a svédmasszázs hatásait.

 

Hátmasszázs 

A hátmasszázs fontossága mára bizonyított. A stressz az egyik legnagyobb teher a szervezet számára és ez meg is mutatkozik a hátunkban, vállunkban, csuklyás izmunkban, gerincünkben és a belső szervek működésében. A stressz hatására izmaink megfeszülnek, ezáltal a vér nem tud mindenhova eljutni, ezért mindenféle probléma előfordulhat. A sejtek sem tudnak jól működni, lassulnak az anyagcsere folyamatok, a szervezet nem jut elég oxigéndús vérhez.

A hátmasszázs hatására a kapilláris erek megnyílnak, vérbőség alakul ki az izmokban, jobban el tud szállítódni a salakanyag, így megkönnyebbül a szervezet és elkezdi regenerálni magát.

 

A testmasszázs ellenjavallatai, kontraindikációi:

-Mélyvénás trombózis

-Visszeresség

-Pacemaker (szívritmus szabályzó)

-Daganatos betegségek

-Lázas állapot és alkohol, drog fogyasztás

-Akut gyulladásos folyamatok (ízületi, vagy bármilyen hirtelen fellépő gyulladás)

-Vérzékenység (véralvadás gátlók alkalmazása)

-Fertőző bőrbetegségek

-Baba várás első 3 hónapja

-Menstruáció első 2 napja

-Friss, traumatikus sérülések

-Előrehaladott csontritkulás